Japanese Food
Someone I know on my work entertained me at a Japanese restaurant. If you really like Japanese food, try that restaurant─they serve the real thing.
What is the real Japanese dish? It's ...the cooking that developed orginally in Japanese climate , it is the dish which respected a sense of the seasons , it's cooked by fresh fushely products.One important thing about Japanese dish is that should be made of a characteristic of fresh materials ! Sashimi , food boiled and seasoned, grilled fish and soup .... that's why chefs of Japanese food does not use strong spice. except Wasabi? One more important thing is enjoy to look at food carefully . The chefs a kind of a nice simple container put its ingenuity to serve it, and respect seemliness! Their skill deserves respect ! However Japanese eating habits have become quite deverse with all the changes of Westernization.And the vegetables came to be brought up with a chemical pesticide.Pollution of the sea advanced, and we are not sure that eating fish is healthy for body.....I feel like understanding that organic vegetables are getting so popular to taste characteristic of fresh materials and for our heath.......
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今日は、仕事上お付き合いのある方に、和食のお店に連れて行っていただきました。本当に和食がお好きなら、是非この店に行っていただきたいです。本格的な和食です。
いったい本格的な和食ってどういうことでしょう?
それは日本の風土で独自に発達した料理。季節感を大切に、新鮮な魚介や野菜を使ってつくられたものをいうそうです。刺身や煮物・焼き物・汁物などなどなど。日本料理にとって大切なことは、”材料の持ち味を生かして調理する”ということで、だから、板前さんたちは強い香辛料をあまり使わないんですね。ワサビいがいは..。あともうひとつ大切なことは”見て楽しむ”ということです。だから、器の種類や盛り付けにも工夫を凝らして、見た目の美しさを尊重するそうです。その技といったら、尊敬に値します!
でも、最近の日本人の食生活はだんだん西洋化されてきましたし、野菜も農薬使って育てられ、海も汚染されてきたので、魚は身体にいい!とはいえなくなってきました。
食材の本当の味を楽しむためや健康のために、有機野菜に人気が集まってきたのも納得できるきがします。
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